Home Page  




 
Contacteer ons

De Geuzenhof
Fam. Buyl-Moonens

Astridlaan 12
9500 Geraardsbergen
Tel: 054/41.12.75
Fax: 054/41.58.41
Gsm: 0477/49.77.85
info@degeuzenhof.be

 

Zoete patat met courgetten

Benodigdheden voor 4 personen:
1kg. Zoete patat, 2 courgetten, 10 lookteentjes in de pel, verse rozemarijn, verse thijm, olijfolie

Werkwijze:

Schil de zoete patat met een dunschiller en snij in fijne plakjes. Was de courgetten, verwijder de uiteindjes en snij ook in plakjes. Giet royaal olijfolie in een vuurvaste schotel en leg hierin laag om laag de zoete patat en de courgetten. Kruid met een weinig peper. Verdeel de ongepelde knoflookteentjes, rozemarijntakjes en verse thijm over de groenten. Besprenkel met olijfolie en plaats in een op 180 C voorverwarmde oven en dit gedurende ongeveer 25 minuten. Elke 10 minuten even omroeren.

Overheerlijk bij uw paaslam. Lichter alternatief voor aardappelgratin. U kan deze schotel beschouwen als aardappelgerecht en gerust nog gestoofd witloof of princessenboontjes als groente serveren.

 
 
©2006 De geuzenhof. Webdesign by Gieteco