Home Page  




 
Contacteer ons

De Geuzenhof
Fam. Buyl-Moonens

Astridlaan 12
9500 Geraardsbergen
Tel: 054/41.12.75
Fax: 054/41.58.41
Gsm: 0477/49.77.85
info@degeuzenhof.be

 

Scampi met asperges en curry

Benodigdheden voor een viertal personen:
24 scampi's, 16 asperges, 1 bosje pijpajuin, 2 vleestomaten, 250 ml room, 1 bokaal Lacroix visfond, currypoeder, maizena roux minute voor witte sauzen

Werkwijze:
Schil de (naar keuze witte of groene) asperges en snijd ze in stukjes. Laat ze gedurende een vijftal minuten garen in water net onder kookpunt. Laat uitlekken in een vergiet.

Zet de diepgevroren scampi's even in lauw water om ze te ontdooien. Pel ze en dep ze droog op een keukenpapier. Verhit in een grote pan wat boter en olijfolie. Bak hierin eerst de asperges aan en voeg dan de scampi's toe. Snij intussen de pijpajuin fijn. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.

Bak de scampi's goudbruin. Deglaceer met de visfond en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat, onder voortdurend omroeren, koken. Kruid de saus met de curry en bind met de maizena roux naar gewenste dikte.

Serveer in een diep bord en bestrooi met de pijpajuin en de tomatenblokjes. Lekker met een stukje vers stokbrood. Smakelijk!

Wijntip:
Serveer hierbij een frisse Chardonnay.

 
 
©2006 De geuzenhof. Webdesign by Gieteco