|
Bloemen en planten : Nieuwigheden
Olijfbomen : olea europea
Deze wintervaste,groenblijvende boom wordt best in het voorjaar gesnoeid in de gewenste vorm. Jonge exemplaren moeten een aantal keren worden getopt opdat ze zich mooi zouden vertakken.
Ondanks hun mediterrane oorsprong is het beter deze trendy boom 's zomers regelmatig water te geven.
Na de geelwitte bloemtrosjes verschijnen de vruchten, de olijfjes.
In Griekenland en Italie, de landen waarvandaan Marcs vriend onze bomen importeert, worden de olijven rond november geplukt. De zwarte olijf is volledig rijp en veel intenser van smaak dan de iets minder rijpe groene. Om nu een echte lekkernij te worden, ondergaan de olijven een heel proces van ondermeer pekelen en kruiden want versgeplukt smaken ze veel te bitter.
Ook in onze streken voelt deze eeuwenoude prachtboom zich uitstekend.
GRATIS AAN HUIS GELEVERD!!!
Vraag zeker meer inlichtingen aan Marc
|